10 jaar Vastgoed Liedec: your house in the middle of the street!

INTERVIEW | 10 jaar Vastgoed Liedec: your house in the middle of the street!

Op de wereldwijde immobiliënmarkt zal dit laatste decennium niet bepaald bekend staan als een rustige periode. Maar wat was de evolutie in Zottegem en hoe maakte Vastgoed Liedec hierin het verschil? Zaakvoerster Annick Lievens vertelt over haar ervaringen en geeft enkele sterke punten voor wie in Zottegem wil komen wonen, investeren of er een vastgoed wil verkopen.

Verankerd met Zottegem

Een huis koop of verkoop je niet elke dag. Zelfs om een woonst te huren of verhuren ga je beter grondig te werk. Om dan te kunnen samenwerken met iemand die elke straat, elke geschiedenis en elk toekomstplan van de stad kent is geruststellend. “Ik ben echt verankerd met de streek rond Zottegem. Mijn ouders hadden hier een succesvol textielbedrijf en ik groeide in deze stad op. Het grote voordeel hiervan? Ik heb zones zien ontwikkelen en evolueren. Zoiets is van een onschatbare waarde als makelaar! Zo kan ik mijn klanten een deel van de geschiedenis meegeven maar ook aangeven hoe de markt zou kunnen evolueren voor een bepaald stadsdeel. Afhankelijk of het gaat om een huur-, koopwoonst of een opbrengsteigendom kan die lokale kennis net het grote verschil maken.”, zegt Annick Lievens van Vastgoed Liedec. “En de beste keuze ziet er voor iedereen weer anders uit. Daarom is het zo belangrijk om eerst een zo goed mogelijk totaalbeeld te krijgen!”

Ik ben echt verankerd met de streek rond Zottegem. Mijn ouders hadden hier een succesvol textielbedrijf en ik groeide in deze stad op!

Kopen en verkopen in vertrouwen?

De financiële crisis van 2008 zorgde voor heel wat tumult in de vastgoedsector. “De sector is vooral verder geprofessionaliseerd en moet – terecht - aan steeds strengere regels voldoen. Dit zorgt ervoor dat nu alleen nog gediplomeerde makelaars actief zijn. Voor iedereen die een huis wil kopen, verkopen, huren of verhuren zorgt dit voor meer zekerheid. En daar winnen we allemaal bij!”, verduidelijkt Annick Lievens. Maar ze relativeert meteen ook: “In Zottegem heb ik eerlijk gezegd niet echt veel gemerkt van de immobiliëncrisis. De huizenmarkt is hier steeds constant blijven stijgen. Als veilige belegging en goede investering zou ik Zottegem dus zeker aanraden! Maar ook om te wonen en werken heeft onze regio veel troeven. Er is een constante evolutie die niet kriskras inspeelt op zeer tijdelijke tendensen maar zich toekomstgericht aanpast aan nieuwe eisen en verwachtingen.”

In Zottegem heb ik eerlijk gezegd niet echt veel gemerkt van de immobiliëncrisis. De huizenmarkt is hier steeds constant blijven stijgen

Gepassioneerde, eerlijke, discrete perfectioniste

“Mijn job is echt mijn passie en dat merken onze klanten. Dat zien we in de reacties die we na een transactie krijgen van onze klanten. Mijn enthousiasme komt geregeld terug in de antwoorden op deze reacties en daar ben ik best trots op.”, bekent Annick Lievens. “Dit zorgt ervoor dat ik van klanten meestal carte blanche krijg om voor hen te werken. En dat getuigt van een echt vertrouwen. Als ik een pand help verhuren dan kijk ik enerzijds naar wie ik ideaal in dat huis zou zien wonen. Alsof het mijn eigen huis zou zijn. Maar anderzijds zeg ik tegen de kandidaat-huurders ook waar ik zelf zou op letten voor ik zo’n woonst zou huren. Die eerlijkheid zorgt er ook voor dat we bij Vastgoed Liedec zelfs achteraf nog veel stappen actief blijven opvolgen. Dit doe je alleen als je weet wat je doet. Zottegem is niet zo groot, dus de kans is groot dat ik achteraf klanten op straat tegenkom. Dan vind ik het fijn dat we elkaar nog even kunnen spreken over een geslaagde koop of verkoop!”

Als ik een pand help verhuren dan kijk ik enerzijds naar wie ik ideaal in dat huis zou zien wonen. Alsof het mijn eigen huis zou zijn

Uiteraard moet je als vastgoedmakelaar ook absolute discretie aan de dag kunnen leggen. Uiteindelijk geven kopers, huurders, verkopers en verhuurders een groot deel van zichzelf bloot. Zowel relationeel, financieel als persoonlijk worden heel wat gegevens en informatie uitgewisseld. “Dan moeten alle partijen erop kunnen rekenen dat hun privacy verzekerd is en daarvoor staan mijn collega’s en ik absoluut garant! Ook als we elk dossier opnieuw nalezen op de juistheid van alle punten en komma’s, we houden ons steeds voor ogen dat we met menselijke verhalen bezig zijn. Daarom heb ik ook specifiek gekozen om met een kleiner kantoor op de Zottegemse markt actief te zijn. We zijn een kostenefficiënt en complementair team. Zo is Maggie bijvoorbeeld architecte van opleiding en kan zij zo ook structureel bouwkundig advies geven. Ik sta dan weer graag nog steeds zelf als makelaar in het veld. Niet als manager van achter een bureau!”

We zijn een kostenefficiënt en complementair team. Zo is Maggie bijvoorbeeld architecte van opleiding en kan zij zo ook structureel bouwkundig advies geven.

Voor die toegankelijkheid wil Annick ook in de volgende jaren verder blijven bekendstaan met Vastgoed Liedec. “We willen er zijn voor iedereen in de regio. Omdat we telkens met alle partijen rond de tafel een goed akkoord nastreven is dit ook al notarissen opgevallen en werken zij graag met ons samen. Die professionele maar toch persoonlijke aanpak is net wat we met ons vernieuwde logo en huisstijl willen uitstralen. Zo zijn we weer helemaal klaar voor de volgende 10 jaar en zorgen we voor ‘your house in the middle of the street’!”