INTERVIEW | Wat zijn de eerste stappen bij verkoop of verhuur van een pand?

INTERVIEW | Wat zijn de eerste stappen bij verkoop of verhuur van een pand?

Verkopen of verhuren gaat niet zomaar vanzelf. U dient vooraf enkele stappen te ondernemen om wettelijk in orde te zijn.

Annick: Alles begint bij een goede waardebepaling. Samen met de eigenaar bepalen we een marktconforme prijs. We geven ook tips om het pand klaar te maken voor verkoop of verhuur. Een goede eerste indruk is immers belangrijk.

 

Maggie: Daarom zorgen we ook voor professionele foto’s of een 3D-visualisatie. 

 

Samen met de eigenaar bepalen we een marktconforme prijs.

Hoe vinden jullie een koper of de juiste huurder?

Lenny: Kandidaat-huurders of -kopers uit ons klantenbestand worden als eerste gecontacteerd. Daarnaast publiceren we het vastgoed op verschillende kanalen en zetten we het pand in de kijker. 

 

Annick: Het beste beeld krijgen kandidaten natuurlijk door het pand te bezichtigen. Dit begeleiden wij altijd zelf. Eén van onze makelaars, Maggie, is ingenieur-architect en kan kandidaten ook op bouwtechnisch vlak adviseren. 

 

We begeleiden de eigenaar volledig op maat, van A tot Z!

Hoe begeleiden jullie de eigenaar?

Maggie: We maken van klantentevredenheid een topprioriteit en ontzorgen de klant volledig. We verzamelen alle nodige attesten en documenten en brengen alle administratieve formaliteiten zoals de compromis en het huurcontract in orde. 

 

Lenny: Ook de opvolging van praktische zaken, zoals de overdracht van nutsvoorzieningen, het afsluiten van de polis brand, de huurwaarborg … nemen wij voor onze rekening.

 

Annick: Tot slot ondersteunen we ook bij het verlijden van de verkoopsakte en registreren we het huurcontract. Een volledige begeleiding dus, van A tot Z! 

 

Ook de opvolging van de praktische zaken nemen wij voor onze rekening!